COLOR NATURE

NA ZMINAY KLIMATYCZNE, BRAK KOLORU, SPOWOLNIONY PROCES DOJRZEWANIA

(polialcoli, aminokwasy prekursorowe, mikroelementy)

ZALETY STOSOWANIA

Działanie antystresowe, zwiększa ilość cukru w owocach, wpływa na lepsze wybarwianie się owoców, przedłuża trwałość pozbiorczą.


Niezastąpiony w uprawie: jabłek czerwonych, pomidorów, truskawek, papryki, winogron.
Działa poprzez stymulację naturalnych procesów biochemicznych, syntezę węglowodanów i barwników.

WYNIKI W TERENIE

Badania naszych laboratoriów wykazały możliwość uzyskania minimalnych dawek etylenu dzięki zastosowaniu poszczególnych glikoli. Produkt jest dopełniany także przez poszczególne aminokwasy i mikroelementy, znane już ze swojego wpływu na dojrzewanie.

Stosowanie preparatu w uprawach owoców i warzyw spowodowało wzrost koloru, często wyższy niż najlepsze wzorce odniesienia.

Testy przeprowadzone we Włoszech pozwoliły stwierdzić rzeczywistą skuteczność produktu, bez negatywnych wpływów na inne parametry oraz trwałość produktu końcowego.

Oprócz poprawy dojrzewania, zaskakujące było zweryfikowanie wydłużenia okresu przechowywania. Owoce i warzywa (liście i owoce) nawet na wolnym powietrzu mogły być przechowywane dłużej.

Nasze badania zostały porównane poprzez obserwowanie owoców uprawianych i przechowywanych w tych samych warunkach, co owoce poddane obróbce.